Usposabljanje
za dvig zavedanja
o kibernetski varnosti

Človek je najšibkejši člen verige kibernetske varnosti. Prav zato je dobro varnostno držo podjetja okrepiti s kakovostnim izobraževanjem zaposlenih.

Hekerji niso čarovniki; scenarij, po katerem lahko vdrejo v katerikoli sistem in podjetje, je bolj v domeni filmov. Realnost je še bistveno bolj kruta – v praksi jim namreč vrata v aplikacije, sisteme in omrežje odpremo kar sami.

Zaposleni v podjetjih so pogosto tarča e-poštnih ali telefonskih prevar, škodljivih kod in neredko pristanejo v vlogi žrtve oziroma tistega, ki je napadalca spustil v podjetje, na račun svoje radovednosti ali nevednosti.

s

Kaj lahko storite vi/vaše podjetje?

Opravite usposabljanje za dvig ozaveščenosti o kibernetski varnosti.

5 razlogov, zakaj izvesti usposabljanje za dvig kibernetske varnosti

Kako poteka usposabljanje?

Komu je usposabljanje namenjeno?

Imate vprašanja?
Stopite v kontakt z nami.

 

90 % kibernetskih napadov je posledica človeške napake!

Varnostni strokovnjaki zato že desetletja ponavljajo, da so ljudje najšibkejši člen verige kibernetske varnosti. Raziskave kažejo, da lahko vsaj četrtino primerov odtekanj informacij pripišemo posameznikom, ki te informacije namerno delijo z nepooblaščenimi deležniki.

Grožnja so tudi nezadovoljni zaposleni, ki za svoje delo niso ustrezno stimulirani ali pa zaposleni, ki zapuščajo podjetje in ob tem »naberejo« še varnostne kopije vseh podatkov podjetja. Nenazadnje pa je težava notranjih groženj tudi nenamerno odtekanje informacij, ki je lahko posledica napak zaposlenih, kraj prenosnih računalnikov in telefonov ipd.

Posledično je za skoraj vsak incident s področja kibernetske varnosti kriv človek – 90 % kibernetskih napadov je posledica človeške napake!

Učinkovita rešitev je izobraževanje in usposabljanje zaposlenih, da bodo znali prepoznati kibernetske grožnje in napadalce ter jih blokirali ali se jim uspešno izognili.

Opravite usposabljanje za dvig ozaveščenosti o kibernetski varnosti!

Izvedba usposabljanja za dvig ozaveščenosti o kibernetski varnosti je temeljni ukrep, ki nudi najboljše razmerje med naložbo in učinkom. Z omenjenim usposabljanjem postavite t. i. človeški požarni zid, predvsem pa zaposlene iz šibkih členov spremenite v adute na področju kibernetske varnosti.

 

Posamezna delavnica traja tri (3) šolske ure.

Delavnica poteka na sedežu vašega podjetja.

“Zaradi novic, ki nas vsak dan opozarjajo na možnosti kraje identitete in zlorabe podatkov, smo se v podjetju odločili, da za zaposlene organiziramo izobraževanje s področja kibernetske varnosti. Izbrali smo podjetje Our Space, ki razpolaga z vrhunskimi strokovnjaki s tega področja.

Na izobraževanju smo bili seznanjeni s podrobnostmi najbolj pogostih primerov zlorabe. Predstavili so nam številne primere zaščite tako v poslovnemu življenju kot tudi pri uporabi sodobnih komunikacijskih kanalov v zasebnemu življenju. Navdušil nas je tudi praktični izpit na koncu izobraževanja, kjer je vsakdo preveril, katera področja uporabe sodobne tehnologije mu s stališča varnosti predstavljajo največja tveganja.”

Barbara Moškon

IC ELEKTRONIKA d.o.o.

5 razlogov, zakaj se udeležiti usposabljanja za dvig kibernetske varnosti

1. Povečuje ozaveščenost o kibernetski varnosti

Usposabljanje zaposlenim pomaga razumeti, kako pomembna je kibernetska varnost in kako se lahko izognejo kibernetskim grožnjam. S tem se zaposleni bolj zavedajo varnostnih tveganj in so nanje bolj pozorni pri svojem delu.

2. Izboljšuje sposobnost obrambe pred kibernetskimi napadi

Usposabljanje lahko pomaga zaposlenim pridobiti potrebna znanja in spretnosti za obrambo pred kibernetskimi grožnjami. Lahko se naučijo prepoznati in preprečevati napade, identificirati ranljivosti in izboljšati svoje varnostne prakse.

3. Zmanjšuje stroške zaradi kibernetskih napadov

Kibernetski napadi lahko povzročijo veliko finančno škodo, kar vključuje izgubo podatkov, izpade sistemov in aplikacij, zmanjšanje produktivnosti in izgubo zaupanja strank. Usposabljanje za dvig kibernetske varnosti zmanjša verjetnost kibernetskih napadov in s tem zmanjša stroške zaradi njih.

4. Zagotavlja skladnost s predpisi in standardi

V nekaterih primerih je usposabljanje za dvig kibernetske varnosti obvezno že zaradi doseganja visokih standardov poslovanja, npr. ISO 27001. Takšni standardi zahtevajo izvedbo usposabljanj. Skladnost s standardi pa pomaga organizaciji, da ohrani svoj ugled in zaupanje pri strankah.

5. Krepi varnostno kulturo

Usposabljanje za dvig kibernetske varnosti lahko pomaga vzpostaviti varnostno kulturo, kjer so varnostne prakse del vsakodnevnega delovanja podjetja. S tem se zaposleni počutijo (so)odgovorni za varnost in preprečevanje kibernetskih napadov.

Komu je usposabljanje namenjeno?

Vsem zaposlenim. No, vsaj tistim, ki imajo dostop do digitalnih virov podjetja. Predlagamo, da se usposabljanje izvede za vse zaposlene oziroma v podjetjih z veliko zaposlenimi vsaj za vse predstavnike posameznih oddelkov in uporabnike, ki imajo dostop do ključnih sistemov in aplikacij.

Program usposabljanj je pripravil Žiga Humar, varnostni inženir leta 2023.

Delavnica poteka na sedežu vašega podjetja.

Kako poteka usposabljanje?

Izkušnje kažejo, da usposabljanja niso učinkovita, če so zaposleni zgolj pasivni poslušalci, zato v podjetju Our Space Appliances usposabljanja izvajamo kot interaktivna predavanja v živo. Od tod tudi omejitev do 20 udeležencev na posamezno delavnico.

Naši predavatelji so izjemni varnostni strokovnjaki. Program usposabljanj je pripravil Žiga Humar, varnostni inženir leta 2023, ki tudi osebno vodi nekatera usposabljanja. Poleg teorije predavatelji udeležencem predstavijo tudi primere iz resničnega življenja.

Opažamo, da imajo udeleženci resnejši odnos do usposabljanj, če imajo na koncu preizkus pridobljenega znanja s spletnim orodjem, kjer posameznik po opravljenem testu izve tudi svoj rezultat.

   

  Posamezna delavnica traja tri (3) šolske ure in obsega naslednje vsebine:

    • Napadi z ribarjenjem,
    • izsiljevalska programska oprema,
    • socialni inženiring,
    • odtekanje informacij,
    • gesla in varno brskanje po spletu,
    • varovanje naprav,
    • splošni varnostni napotki in smernice.

  Pošljite povpraševanje za usposabljanje

  Rok za izvedbo delavnic je 30 dni od dneva potrditve naročila.

   

  Leave this field blank

  OUR SPACE

  KONTAKT

  Tel: +386 (0)1 810 03 43
  Faks: +386 (0)1 320 52 52
  E-pošta: info@ourspace.si