Zajezite stroške oblačnih storitev

Ste vedeli, da kar 74 % podjetij preplača storitve javne infrastrukture v oblaku? Mar tudi vas skrbijo naraščajoči stroški storitev v oblaku?

»Lepota rešitve Spot by NetApp je v tem, da nikoli več ne boste plačali polne cene za storitve v oblaku, saj z napredno analizo in optimizacijo praktično vedno najde cenejšo alternativo«

Resnično edinstven poslovni model

Nič vas ne stane dokler vam ne ustvari prihrankov, iz katerih se financira

Večji kot so vaši izdatki v oblaku, večji bodo prihranki

Spot by NetApp je edinstvena rešitev za stalno optimizacijo infrastrukture v oblaku, ki podjetjem omogoča, da v povprečju prihranijo 73 % stroškov obdelave podatkov v javnem oblaku, obenem pa ohranijo 99,99-odstotno razpoložljivost storitev (določeno s pogodbami SLA).

Rešitev Spot by NetApp prinaša tudi edinstven poslovni model. Podjetja in organizacije storitev plačajo iz ustvarjenih prihrankov! Torej račun za storitev prejmete le v primeru, ko vam storitev prihrani/zmanjša stroške oblačnih storitev.

Rešitev samodejno optimizira računalniško infrastrukturo v oblaku in stroške na dva načina:

 • Stalno izbira stroškovno najučinkovitejše združljive infrastrukture iz razpoložljivih presežnih zmogljivosti izbranega ponudnika storitev v oblaku (bodisi instanc AWS Spot, virtualnih strojev Azure Spot ali virtualnih strojev GCP s prednastavljenimi zmogljivostmi ter varčevalnih načrtov in rezerviranih instanc – RI).
 • Spremlja, ocenjuje, napoveduje in samodejno upravlja potrebe aplikacij po oblačnih virih in tako zagotavlja razpoložljivost ob hkratni optimizaciji zmogljivosti in virov v oblaku.

Spot by NetApp je nabor rešitev, zasnovan za optimizacijo upravljanja in uporabe infrastrukturnih storitev v oblaku.

Področje, ki ga obvlada do potankosti, je iskanje najugodnejših oblačnih virov – brez da bi trpeli kakovost ali razpoložljivost oblačnih storitev, ki jih podjetje uporablja ali zagotavlja strankam.

Spot by NetApp uporablja napredno analitiko in avtomatizacijo za napovedovanje tekočih stroškov, razpoložljivosti, zmogljivosti in zahtev glede delovnih obremenitev v oblaku. Deluje z vsemi globalnimi ponudniki storitev v oblaku, kot so Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, Microsoft Azure in drugi.

Spot by NetApp pa ne najde le najcenejših oblačnih virov, temveč tudi najprimernejše za potrebe podjetja.

Spoznajte, kako so s Spot by NetApp prihranili v naslednjih znanih podjetjih:

Rešitev je zasnovana tako, da nenehno optimizira učinkovito uporabo virov/storitev v oblaku, optimizira okolja Kubernetes in oddelkom IT pomaga avtomatizirati tekoče vsakodnevno upravljanje infrastrukture v oblaku.

Dokazani prihranki

Družba IDC je izvedla raziskavo, v kateri je preučila vrednost in koristi za podjetja ter organizacije ob uporabi Spot by NetApp za upravljanje njihovih javnih virov v oblaku. To so ključne ugotovitve:

4 mesece – doba povračila naložbe v Spot by NetApp
21 % – manjši stroški storitev v javnih oblakih
30 % – bolj produktivne razvojne ekipe (DevOps)
41 % – višja učinkovitost IT-osebja
57 % – hitreje prilagodljivo IT-okolje
696 % – ROI v treh letih uporabe

Večji kot so vaši izdatki v oblaku, večji bodo prihranki

Spot by NetApp lahko podjetjem in organizacijam prihrani ogromno denarja, posebej tistim, katerih mesečni računi za storitve v oblaku se merijo v nekaj deset tisoč evrih. A prednosti rabe Spot by NetApp so številne, zato je doba povračila naložbe v praksi še hitrejša.

Ob uporabi orodij Spot by NetApp postane IT-okolje podjetja bolj agilno in prilagodljivo, saj skrbniki IT hitreje in optimalneje zagotovijo vire aplikacijam in uporabnikom, ki jih potrebujejo – ko jih potrebujejo.

Razvojni oddelki in ekipe v povprečju poročajo o 30-odstotkov večji produktivnosti, tudi končni uporabniki storitev v oblaku so v povprečju desetino produktivnejši, podjetja pa svoje spletne in oblačne rešitve, strani in aplikacije na trg uvedejo 26 % hitreje.

Spot by NetApp pa ne najde le najcenejših oblačnih virov, temveč tudi najprimernejše za potrebe podjetja.

Spoznajte, kako so s Spot by NetApp prihranili v naslednjih znanih podjetjih:

Ne kupuj(e)te mačka v žaklju

Kot rečeno, vas Spot by NetApp nič ne stane – dokler vam ne ustvari prihrankov, iz katerih se financira. Torej ga lahko brezskrbno preizkusite in se prepričate, da ne kupujete mačka v žaklju.

Orodja Spot by NetApp

Rešitev Spot by NetApp sestavlja šest glavnih orodij, in sicer:

  Cloud Analyzer

  Cloud Analyzer je orodje za upravljanje infrastrukture v oblaku, ki uporablja napredno analitiko za zagotavljanje preglednosti in vpogleda v stroške zakupljenih storitev v oblaku ter vam pokaže, na kakšne načine lahko optimizirate (beri: znižate) te stroške in vam omogoči, da to optimizacijo izvedete z uporabo Spotovega nabora orodij z vsega nekaj kliki. Hitro in enostavno.

  Elastigroup

  Orodje Elastigroup je zgled učinkovitosti na podlagi prilagodljivosti. Prinese vam lahko do 90-odstotne prihranke na račun optimizacije stroškov za oblačne aplikacije in storitve, na katere ste pozabili! Elastigroup predvideva obnašanje t. i. spot instanc, trende zmogljivosti, analizira cene in stopnje prekinitev, zato da uporabniki oblačnih storitev uživajo v optimiziranih cenah. Najboljša novica: ta način delovanja je mogoč tudi za produkcijske in kritične delovne obremenitve v oblaku, saj storitev zagotavlja 99,99 % SLA! Kadarkoli obstaja tveganje prekinitve delovanja, Elastigroup ustrezno ukrepa in uravnoteži zmogljivosti do 15 minut vnaprej ter zagotovi razpoložljivost oblačnih aplikacij ali storitev z izbiro najboljših nadomestnih instanc, vključno z edinstveno možnostjo izbirnega povratnega delovanja na zahtevo.

  Ocean

  Orodje Ocean deluje podobno kot Elastigroup s to razliko, da je specializirano za t. i. zabojniška okolja (ang. Containers) v oblaku. Ocean poenostavlja, avtomatizira in optimizira upravljanje infrastrukture za zabojnike, saj nudi orodja za napredno orkestracijo in avtomatizacijo. Medtem ko brezhibno integrira in podpira uporabniški sklad, ne glede na to, ali gre za Amazon ECS ali orkestratorje Kubernetes, kot so Kops, EKS, GKE ali AKS, Ocean ne le pametno uporablja spot instance in rezervirane zmogljivosti za zmanjšanje stroškov, temveč tudi tudi odpravlja premalo izkoriščene instance s samodejnim prilagajanjem delovnim obremenitvam. Za piko na i obvlada tudi napredno pakiranje oblačnih virov v zabojnike! Prihranki, vprašate? Do 90 %!

  ECO

  Eco je upravljana storitev, ki omogoča prilagodljivost in prihranke pri oblačnih naročninah. Orodje skrbi za avtomatizacijo nakupa in spremlja obveznosti iz naslova naročnin na storitve v oblaku. Eco ob upoštevanju prilagodljivosti, obsega ter pretekle in predvidene uporabe z uporabo samodejnega strojnega trgovanja na trgu AWS RI določi idealno kombinacijo rezerviranih instanc in varčevalnih načrtov z namenom ustvarjanja prihrankov ob sočasnem zagotavljanju kar največje prilagodljivosti za prihodnje potrebe v oblaku.

  Storage

  Številna podjetja oblačne storitve uporabljajo za hrambo podatkov, ki so tako aplikacijam, sistemom in zaposlenim dosegljivi v režimu 24/7. To pa ima tudi svojo ceno. Storitev Spot Storage skrbi za stalno optimizacijo storitev hrambe v oblaku. Obvlada prilagajanje prepustnosti, skalabilnost, IOPS in prilagajanje zmogljivosti (navzgor in navzdol!), torej prav tisto, kar velja za eno najbolj zamudnih in občutljivih opravil, s katerimi se srečujejo podjetja. Spot Storage ekipam DevOps omogoča preprost in zanesljiv način optimizacije shrambe brez ročnega raziskovanja, konfiguriranja in spremljanja. Storitev nenehno spremlja način uporabe s strani uporabnikov in zmogljivosti shrambe ter samodejno odstrani presežno shrambo (tudi ta je strošek!), hkrati pa optimizira osnovne parametre shrambe, da doseže največje zmogljivost in učinkovitost ob najnižjih možnih stroških.

  Security

  Orodje Spot Security je zasnovano za oblak in prepozna najpomembnejše ranljivosti v oblačnem okolju podjetja. Glede na potencialno površino napada in razmerje med viri v oblaku tudi omogoča prednostno odpravljanje napak. Orodje ponuja 360-stopinjski pogled na oblačno krajino, s čimer podjetje pridobi večplasten pogled na svojo infrastrukturo v oblaku, skupaj z varnostno »situacijo«,  skladnostjo ter logičen pogled na omrežje ali delovanje oblačnih storitev. Zemljevid oblačnih storitev je hkrati tudi osnova za varovanje oblačnega okolja, orodje Spot Security pa obvlada tudi t. i. pametno določanje prednosti pri odpravljanju ranljivosti, s čimer podjetje zmanjša površino napada z inteligentno oceno najbolj kritičnih varnostnih težav za takojšnjo sanacijo najbolj perečih pomanjkljivosti.

   

  Pošljite povpraševanje in prihranite že jutri

  Leave this field blank

  Kontakt

  12 + 6 =

  KONTAKT

  Tel: +386 (0)1 810 03 43
  Faks: +386 (0)1 320 52 52
  Epošta: info@ourspace.si