Untitled Copy

24. avg – 25. sept 2022

kranjfotofest.org

 

Nikon podpira Kranj Foto Fest.


Kranj Foto Fest, predstavlja različne perspektive mladih in uveljavljenih fotografov ter vizualnih umetnikov z vsega sveta.

 

V tokratni ediciji se Kranj Foto Fest ukvarja z zahtevno temo »Dom: prostor prehoda«.

Fotografija bo osvetlila pogled na kompleksne problematike, kot so: Dom. Prostor. Selitev. Migracija. Na poti. Integracija. Domovina.

24. avg – 24. sept 2022

Nikon podpira Kranj Foto Fest.

Kranj Foto Fest, predstavlja različne perspektive mladih in uveljavljenih fotografov ter vizualnih umetnikov z vsega sveta.

 

V tokratni ediciji se Kranj Foto Fest ukvarja z zahtevno temo »Dom: prostor prehoda«.

Fotografija bo osvetlila pogled na kompleksne problematike, kot so: Dom. Prostor. Selitev. Migracija. Na poti. Integracija. Domovina. 

Obiščite nas na Nikon Foto točki, se pogovorite z Nikon strokovnjaki ter preizkusite najnovejše Nikon fotoaparate, objektive in drugo opremo, ki pa si jo boste lahko sposodili tudi za fotosprehod.

Še posebej izpostavljamo fotografska predavanja ter fotosprehod z Arnejem Hodaličem.

Arne Hodalič * Kako pripraviti in oblikovati vizualno zgodbo

Andrej Korenč * Fotografiranje v 2022: prednosti brezzrcalnega ustvarjanja.

Več informacij o izjemnih fotografskih razstavah, predavanjih in mnogo več na spletni strani festivala kranjfotofest.org

#Predavanja   #Arne-Hodalič #Fotosprehod  #Testiranje-Nikon-opreme
#Andrej-Korenč  #Izposoja
#Nikon-foto-točka   #Fotografiranje2022 #PrednostiBrezzrcalcev

Predavanje Arne Hodalič

Kako pripraviti in oblikovati vizualno zgodbo

Arne Hodalič je že zadnjih 16 let urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija, svoje fotografije pa je objavljal v najbolj prestižnih revijah in časopisih po svetu. Nekaj let je preživel v tujini, predvsem v Švici in Franciji, kjer je osebno sodeloval z najbolj znanimi uredniki in založniki, ki se ukvarjajo z objavo vizualnih zgodb v različnih medijih.

 

V svojem predavanju bo skušal osvetliti najpomembnejše napake in težave, na katere naletijo fotografi, ki si želijo sestaviti čim boljšo, klasično, reportažno zgodbo. Skušal bo razložiti kako izboljšati, ne samo izbor iz številnih posnetih fotografij, pač pa tudi kako pristopiti do čim širšega razmišljanja kateri elementi so ključni za dobro zgodbo in s tem povečati možnosti za njeno objavo.

 

Četrtek
25. 8. 2022
od 17:00 do 18:30

Layerjeva hiša
Tomšičeva ulica 32
Kranj

Predavanje bo izvedeno v okviru dogodka Kranj Foto Fest 2022.

Predavanje Andrej Korenč

Fotografiranje v 2022: prednosti brezzrcalnega ustvarjanja 

Lahko rečemo, da je, ko pride do odločanja pred nakupom novega fotoaparata, dilema DSLR ali brezzrcalno v letu 2022 res zaključena, je brezzrcalni fotoaparat že na točki, kjer je ultimativna prava izbira? Kaj pa, če zadeva ni tako črno bela in fotoaparate DSLR vendarle še vedno odlikujejo nekatere prednosti? Katere so izrazite prednosti brezzrcalnih fotoaparatov in ali lahko z boljšim fotoaparatom postaneš boljši fotograf?

Na enourni predstavitvi Andreja Korenča, ki z Nikonom v Sloveniji sodeluje kot tehnični predstavnik, bomo skušali povsem neposredno razbiti mite in hkrati potrditi dejstva o fotografskem ustvarjanju s fotografskimi aparati različnih vrst, in sicer s ciljem, da posamezniku pomagamo do pravih odločitev pri izbiri in uporabi fotoaparata.

Sobota
27. 8. 2022
od 15:00 do 16:00

Layerjeva hiša
Tomšičeva ulica 32
Kranj

Predavanje bo izvedeno v okviru dogodka Kranj Foto Fest 2022.

Predavanje Arne Hodalič & Katja Bidovec

Življenje Sahravijev
v Zahodni Sahari

Tokrat se bomo srečali s slabo poznano deželo na zahodu Afrike, kjer je življenje obstalo med vojno in mirom, saj je ta košček sveta utesnjen med različnimi gospodarskimi in političnimi interesi lokalnih skupin, sosednjih držav in mednarodne skupnosti.

Z Arnejem Hodaličem, mednarodno uveljavljenim slovenskim fotografom, popotnikom, novinarjem, potapljačem in jamarjem ter njegovo sopotnico Katjo Bidovec bomo spoznavali življenje na tej kruti zaplati Afrike.

Dvakrat sta obiskala  šest begunskih taborišč v Alžiriji, beležila sta pričevanja posameznikov in se odpravila tudi na t.i. osvobojeno ozemlje, kjer tradicionalno življenje beduinskih prebivalcev počasi izginja. Vabljeni!

Ponedeljek
29. 8. 2022
od 20:00 do 21:30

V primeru dežja bo predavanje prestavljeno. Če bi v najslabšem primeru prišlo do tega, boste pravočasno obveščeni v nedeljo v dopoldanskem času na tej povezavi.

Randez Vous
kavarna in slaščičarna
Oprešnikova 28
Kranj

Predavanje bo izvedeno v okviru dogodka Kranj Foto Fest 2022.

Promocijsko popoldne s fotosprehodom ter preizkusom Nikon fotografske opreme

Nikon Foto točka

Nikon točka s promocijsko ekipo in preizkusno opremo vas pričakuje v Layerjevi hiši v soboto 27. avgusta med 14. ter 18. uro.

Sobota
27. 8. 2022
od 16:00 do 17:30

Layerjeva hiša
Tomšičeva ulica 32
Kranj

Fotosprehod bo izveden v okviru dogodka Kranj Foto Fest 2022.

Fotosprehod z Arnejem Hodaličem

Fotosprehod z Arnejem Hodaličem je zasnovan kot prikaz praktične uporabe različne fotografske opreme pri raznovrstnem fotografiranju, tokrat v urbanem okolju. Fotografsko opremo si lahko za čas sprehoda izposodite na Nikon foto točki.

Arne je celo svoje življenje zvest uporabnik in obenem tudi Nikon ambasador. Udeleženci sprehoda si bodo lahko za uro in pol sposodili najsodobnejše Nikonove fotoaparate in objektive ter jih preizkusili na terenu med sprehodom po mestnem središču. Arne bo z udeleženci delil svoje fotografske izkušnje, za tehnično podporo pa bo prisotna Nikonova promocijska ekipa. Del tega sprehoda bo posvečen tudi fotografiranju portreta v ambientu, za kar bo na voljo tudi fotomodel, s katerim Arne veliko dela v zadnjem času.  

 Število prostih mesta za fotosprehod je omejeno, prijavite se preko spodnjega obrazca.

Prijave na dogodek so obvezne.

Prijava na Fotosprehod 

 

Število prostih mest za fotosprehod je omejeno

V primeru, da vam sistem sporoči, da so vse kapacitete že zapolnjene, vam svetujemo, da večkrat obiščete to spletno mesto in preverite, če bomo dodali še kakšen dodaten termin.

 

 

Prijave na fotosprehod niso več mogoče, vsa prosta mesta so žal že zasedena. 

 

Nikon Z

Nikonova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za fotoaparate, objektive ali dodatno opremo za ljubitelje fotografije ali profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj.

Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo nove razsežnosti upodobitvenih zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial.

Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem ponuja, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.